nieuws

Frietopia-awards uitgereikt

Friet

Cafetaria ’t Spoantje in het Gelderse Wehl, De Ring in Zuidland en Marwara in Arnhem zijn volgens de bezoekers van Frietopia.nl de ‘beste friettenten van 2008’.

Frietopia-awards uitgereikt

Op de website Frietopia.nl kunnen aangemelde bezoekers zaken beoordelen die frites verkopen. De site telt een trouwe community die probeert zoveel mogelijk cafetaria’s te bezoeken en te beoordelen. De zaken worden beoordeeld op criteria als sfeer van de zaak, de kwaliteit, kwantiteit en de prijs van de frites.

De afgelopen jaren won de keten Manneken Pis de nodige awards. Dit jaar viel de keten net buiten de top 3, maar bezet wel met vier vestigingen de plaatsen vier tot en met zeven.

Frietopia.nl heeft als doel ‘de kwaliteit van de friettenten in Nederland te verhogen en de frietcultuur van Nederland te belichten.’ De jaarlijkse awards vormen volgens de stichting een aanmoediging daartoe.

Chris van den Berg en Natascha Spaan van ’t Spoantje in Wehl waren erg blij met de prijs. ,,Het kwam heel onverwacht, want we zijn pas net een jaar bezig.’

Foto: Chris van den Berg en Natascha Spaan van ’t Spoantje in Wehl. ,, Je moet frites met liefde bakken.’’

Reageer op dit artikel