nieuws

Frank Patat krijgt bon voor illegale standplaats

Friet

Snackwagenondernemer Frank van Flierenburg is afgelopen week op de bon geslingerd omdat hij zijn wagen illegaal op een standplaats aan De Noord in Dronten neerzette. De ondernemer vecht een al jaren durend conflict uit met de gemeente voor een goede standplaats.

Frank Patat krijgt bon voor illegale standplaats

Van Flierenburg, ook bekend als Frank Patat, zette zijn wagen neer aan De Noord, een standplaats waar voorheen een andere snackwagen stond. Hij werd daar op de bon geslingerd omdat hij geen vergunning heeft voor deze locatie. Hoe hoog de boete is kon de ondernemer niet zeggen, meldt dagblad De Stentor.

Hij koos voor de niet aan hem toegewezen standplaats omdat hij het oneens is met de locatie waar hij wel mag staan. Een dag na de boete keerde hij uit protest daarom toch weer terug op de illegale plek. ‘Ik heb hier op de eerste dag honderden euro’s omgezet, het is een prima plaats. Beter dan de plek aan De Aar waar ik officieel moet staan.’

Al vijf keer verhuisd

In januari zei van Flierenburg in Snackkoerier dat hij op het punt stond failliet te gaan. Hij was toen al voor de vijfde keer gedwongen door de gemeente om te verhuizen en wederom was de standplaats niet naar zijn wens. Hij schakelde toen de ombudsman van de Vara in. Onder het oog van de snorrende tv-camera stelde de gemeente toen twee andere locaties voor waarvan hij er een koos. Volgens Van Flierenburg is hij met een van de twee standplaatsen akkoord gegaan omdat hij anders helemaal geen plek meer zou hebben.

Reageer op dit artikel