nieuws

FHC-formules bestrijden zwerfvuil samen met Nederland Schoon

Friet

FHC-Formulebeheer is een samenwerking gestart met stichting Nederland Schoon in de strijd tegen zwerfafval rond horecagelegenheden. Onlangs werd de eerste Nederland Schoon afvalbak en een peukenpaal geplaatst bij een Foodmaster-vestiging in Leidschendam.

FHC-formules bestrijden zwerfvuil samen met Nederland Schoon

De eerste afvalbak en peukenpaal werden officieel uitgereikt door Kors van der Wolf (midden)van Stichting Nederland Schoon, bij de Foodmaster vestiging in Leidschendam. In totaal worden 187 afvalbakken en 125 peukenpalen geplaatst bij vestigingen van Family, Foodmaster, Vital 4 Skool, Bread & Butter, Merksnack, Kelly’s en Happy Frites . FHC wil samen met Nederland schoon zo voorkomen dat zwerfafval in het milieu terecht komt.

Uit onderzoek van Nederland Schoon blijkt dat horeca een van de vier grootste veroorzakers van zwerfafval in Nederland is. FHC Formulebeheer weet uit ervaringen met Mystery Shopping bezoeken dat de buitenkant van een vestiging aantrekkelijker is als het er schoon en opgeruimd uitziet. Beide partijen verwachten veel van deze nieuwe samenwerking. Door middelen te plaatsen waardoor mensen makkelijker hun afval kwijt kunnen, ontstaat een schonere omgeving. Dit is uiteindelijk ook de doelstelling van beide partijen.

Reageer op dit artikel