nieuws

Europarlement wil fors meer schoolfruit

Friet

Het Europees Parlemen wil het EU-plan voor schoolfruit fors uit breiden. Het fruit moet voorkomen dat de kinderen zich dik eten aan patat en chips. In de EU zijn naar schatting 22 miljoen kinderen met overgewicht.

Europarlement wil fors meer schoolfruit

De parlementsleden vroegen de EU dinsdag in een resolutie het budget ruim te vervijfvoudigen van 90 naar 500 miljoen euro. Dat meldt het AD. Brussel wil in alle EU-landen fruit uitdelen aan scholieren, na het succes in Nederland. ‘Met het huidige geplande budget krijgt een scholier eenmaal per week fruit’, zei CDA’ster Esther de Lange. ‘Dat is veel te weinig. Met deze resolutie willen we een signaal geven aan de landbouwministers.’

Minister Gerda Verburg (Landbouw) begint dinsdagmiddag aan driedaags EU-beraad waarbij ook een akkoord over schoolfruit op de agenda staat. Verburg vindt 180 miljoen euro van de Europese Commissie en de 27 EU-landen samen voldoende.

Reageer op dit artikel