nieuws

Driekwart cafetaria’s frituurt gezond in 2010

Friet

75 Procent van de fastfoodondernemers in Nederland frituur eind 2010 gezond. Zo luidt de nieuwe doelstelling die de campagne Verantwoord Frituren zichzelf oplegt.

Driekwart cafetaria’s frituurt gezond in 2010

Eerder al bereikte de campagne Verantwoord Frituren ruimschoots haar vorige doelstelling dat 50 procent van de bedrijven eind 2006 vloeibaar zou frituren.

De campagne, die in 2004 startte, is een initiatief van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) en het Voorlichtingsbureau Margarine Vetten en Oliën. Het heeft als doel het gebruik van gezonder verantwoord vet in de fastfoodsector te bevorderen.

Gezonde vetinname
Binnenkort starten diverse activiteiten om het belang van een gezonde vetinname ook bij het grote publiek bekend te maken. Tevens worden de campagnematerialen onderhanden genomen, zodat het Verantwoord Frituren-logo prominenter in beeld komt. De campagne krijgt steun van het ministerie van VWS, omdat deze een bijdrage levert aan de overheidsdoelstelling de inname van trans- en verzadigd vet te verminderen.

Zie ook:
Verantwoord Frituren in de prijzen (nov, 2005)

Reageer op dit artikel