nieuws

De Vergulden Èrpel is beste cafetaria van Nederland

Friet

De Vergulden Èrpel in Waalwijk is de beste cafetaria van Nederland. Na top 10 klasseringen in de afgelopen jaren maakt het bedrijf van Leon en Wilma Lijtens nu de stap naar de absolute top.

De Vergulden Èrpel is beste cafetaria van Nederland

De Vergulden Èrpel is tijdens het Cafetaria Top 100 Event in Club Monza in Utrecht uitgeroepen tot beste cafetaria van Nederland. Leon en Wilma Leijtens volgen met hun cafetaria ’t Smulhuis in Brunssum op. Ze winnen bovendien de regio-award voor de beste cafetaria van Zuid-Nederland.

Echte cafetaria

Passie, gedrevenheid en inspelen de veranderende markt en consument maken de Vergulden Èrpel tot een topbedrijf terwijl het toch een ‘echte’ cafetaria blijft. Een cafetaria zoals er in locatie en grootte zoveel zijn in Nederland. ‘Maar dit is een voorbeeld van hoe je het moet invullen’, aldus de jury.

Omzetplus na verbouwing

Het bedrijf staat dit jaar 11% in de plus op een omzet van €460.000. Daarmee lonen de investeringen die de ondernemers in een verbouwing hebben gestoken. Het is een zaak die er piekfijn uitziet, voor- en achter de schermen. Over werkelijk ieder detail is nagedacht. Wilma: ‘Ik heb de architect meter voor meter beschreven wat ik waar wilde hebben, hoe diep de kastjes moesten zijn en op welke hoogte. Uit ervaring weet je wat werkt.’

Geworteld in de wijk

De Vergulden Èrpel is diepgeworteld in de wijk. Het is een echte buurtcafetaria. Maar wel een bedrijf dat meegaat in trends als gezondheid en vers zonder daarbij de corebusiness, snacks en frites, te verloochenen. Het is deze unieke combinatie die deze cafetaria de nummer een positie oplevert.

» Fotoreportage De Vergulden Èrpel

Reageer op dit artikel