nieuws

Culinaire verrassing bij cafetaria

Friet

Bij cafetaria Foodplanet Dorpszicht in het Brabantse Halsteren kun je prima terecht voor een maaltijd, vindt het culinaire proefpanel Over de Tong’ van Dagblad BN/DeStem. Dorpszicht is geen echt restaurant maar een ‘veredelde cafetaria’. De verwachtingen van het testduo waren dan ook niet hoog gestemd.

Culinaire verrassing bij cafetaria

Het duo schuift aan in de Eeterij, het restaurantgedeelte van Dorpszicht. Hen viel de ene aangename verrassing na de andere te beurt. Pluspunt: ‘De kok drukt zijn stempel op de gerechten, zodat de keuken uitstijgt boven het standaardaanbod van een formulebedrijf.’

De menukaart biedt veel keuze en de smaak is ‘verrassend goed’ (verse frites). Minpunt: De medewerker beschikt niet over wijnkennis en ‘aan tafelkleedjes doen ze niet’.

De voorgerechten (kipsalade en salade met Hollandse garnaaltjes) krijgen een 7. Ook een 7 voor de hoofdgerechten: de pittige versie van de stoverij uit eigen keuken (een pittig en lekker frietje stoofvlees) en een vispannetje. Minpunt: Het standaardbolletje huzarensalade vergezelt zowel het voorgerecht als het hoofdgerecht.

Conclusie Over de Tong
Prijs/kwaliteitverhouding een 8. ‘Voor drie gangen plus een paar Spaatjes en wijntjes zijn we nog net geen 50 euro kwijt. Dorpszicht is het een goede stek om voor niet al te veel geld een hapje te eten.’

Reactie cafetariahouders
Karin en Theo van Oss nemen de kritiek op het vispannetje en de saaie saladekeuze serieus en ze zetten meteen een streep door het woord warm bij de chocoladesaus. ‘Die serveren we niet warm en dat mag zo dus ook niet op de kaart staan.’

Reageer op dit artikel