nieuws

Cosun wil Wyko en Degens verkopen

Friet

Cosun zet zijn dochterbedrijf Unifine Sauces & Spices in de etalage. Onder de sausdivisie vallen onder andere de merken Wyko en Degens.

Cosun wil Wyko en Degens verkopen

Dat meldt het Financieele Dagblad. Unifine Sauces & Spices is volgens Cosun weliswaar winstgevend, maar het hoort niet meer bij de kernactiviteiten van het concern. Cosun wil zich in de toekomst concentreren op de productie van suiker, bakkerijgrondstoffen (Unifine Food & Bake Ingredients) en aardappelproducten (Aviko).

Unifine Sauces & Spices levert sauzen en specerijen aan foodservice, vleesverwerkende bedrijven en de voedingsmiddelenindustrie. In de cafetariabranche is Wyko vooral bekend van bijvoorbeeld de satésaus, hamburgersaus, ketchup, fritessaus, dressings en Dieselsaus.

Het bedrijfsonderdeel heeft vestigingen in Nijkerk en Puttershoek, 300 medewerkers in dienst en realiseerde in 2006 een omzet van bijna 100 miljoen euro.

Directeur bedrijfsontwikkeling Gert de Raaf zegt in het Financieele Dagblad dat er veel belangstelling is voor Unifine Sauces & Spices. De verkoop zal waarschijnlijk in het vierde kwartaal van dit jaar zijn afgerond.

Reageer op dit artikel