nieuws

Cafetaria’s in Vlaardingen langer open

Friet

De Vlaardingese fractievoorzitter van de Socialistische Partij, Arnout Hoekstra, wil dat cafetaria’s en shoarmazaken langer open mogen blijven. Dit om overlast op straat door massaal vertrekkende stappers te voorkomen.

Cafetaria’s in Vlaardingen langer open

De Vlaardingse ‘natte’ horeca mag sinds kort een half uur langer openblijven, tot half drie ’s nachts. Met dit afkoelhalfuurtje, waarin niet meer mag worden geschonken, wil de gemeente voorkomen dat er grote groepen stappers ineens op straat komen te staan. Hierdoor zouden minder opstootjes en vernielingen plaats hebben.

Controle
Volgens SP-man Hoekstra heeft dit convenant met de horeca echter een ongewenst effect. Aangezien snackbars en dergelijke sindsdien stipt om drie uur moeten sluiten heeft uitgaanspubliek amper de gelegenheid nog iets te eten. ‘Dus moet je in de nieuwe situatie enigszins rennen om na de kroeg nog je frikandelletje speciaal of je Dönertje te scoren. Op zich nog steeds geen ramp, zij het niet dat met het ingaan van het convenant de politie opeens als een pitbull de sluitingstijden van eetgelegenheden controleert’, zegt Hoekstra in het Algemeen Dagblad.

Gedrag
Hij vreest dat de groepen alsnog massaal op straat terecht komen omdat ze geen tijd meer hebben om nog wat te eten. Bovendien denkt hij dat mensen die iets gegeten hebben zich rustiger gedragen.‘Terwijl tot voor kort tot drie uur werd verkocht, maar klanten daarna nog rustig op hun bestelling konden wachten, moet nu in één keer de hele zaak leeg zijn.’

Hij is nu bang dat het uitgaanspubliek de patat en shoarma laat staan en daardoor met een lege maag naar buiten gaan.‘Er is een direct verband tussen voeding en gewelddadig gedrag. Mensen met honger worden prikkelbaar en reageren, zeker in combinatie met alcohol, agressiever.’

Reageer op dit artikel