nieuws

Burger King goed uit fritestest

Friet

Burger King heeft de beste frites. Dat stelt de Duitse consumentenbond (Stiftung Warentest) na een onderzoek onder acht fritesaanbieders.

Burger King goed uit fritestest

Er werd beoordeeld op diverse criteria, waaronder acrylamide-gehalte, de kwaliteit van het vet en of de frites voldoende knapperig waren. Naast Burger King werden ook de frites van onder andere McDonald’s, Ikea, Nordsee, Frites van Holland (Karstadt) en KFC getest, net als de automatenfrites van McCain.

De Duitse Burger King scoorde als enige een ‘goed’. De frites werden omschreven als ‘knapperig, met een echte aardappelsmaak. Bovendien is het frituurvet in orde en acrylamide ontstaat slechts in geringe hoeveelheden.’ Tweede werd de patat van KFC.

Als slechtst beoordeeld door de Stiftung Warentest werden de frites van Ikea. In de staafjes werden te hoge transvetzuren gemeten. De meubelgigant heeft hierop maatregelen genomen.

Reageer op dit artikel