nieuws

Bizarre brandstichting patatkraam

Friet

Frietzaak De Toerist in Breda is het slachtoffer geworden van een uiterst vreemd brandincident. Een gast at een frietje, dronk op het terras een drankje en stak vervolgens zonder enige aanleiding de zaak in brand. In plaats van het hazenpad te kiezen, nam de dader weer doodleuk plaats op het terras.

Bizarre brandstichting patatkraam

Het incident gebeurde maandagavond omstreeks vier uur. De dader besprenkelde de zaak met een vloeistof en stak het vervolgens aan. Een medewerker van het bedrijf kon grote schade voorkomen door snel een brandblusser te pakken. De dader, die rustig naar het vuur en de bluswerkzaamheden keek, werd door omstanders vastgehouden en overhandigd aan de politie.

Volgens eigenaar Cor van Rijsbergen stak de man de zaak in brand omdat hij één friettent in de straat wel genoeg vond. De dader, een 34-jarige man uit Breda, heeft bij de politie nog geen verklaring afgelegd. De schade wordt geschat op een paar duizend euro. Ook moet de man zijn friet en drankjes nog afrekenen.

Reageer op dit artikel