nieuws

Belgische frituren verkopen 800.000 porties frites per dag

Friet

Zondag is een topdag voor Vlaamse frituren, net als in Nederland geldt voor de cafetaria. Gemiddeld eten dagelijks 800.000 Vlamingen frietjes. Dat maakte het bureau voor agro-marketing Vlam bekend.

Belgische frituren verkopen 800.000 porties frites per dag

Topdag zondag, als de frituur door 1,1 miljoen Belgen wordt bezocht, wordt gevolgd door respectievelijk de zaterdag, vrijdag en woensdag. Gemiddeld wordt de frituur dagelijks door 800.000 mensen bezocht, 12,6 procent van de bevolking. Friet is daarbij vooral populair bij 18-44 jarigen en gezinnen met kinderen.

Meest bezocht

Van alle fastfoodbedrijven blijft de frituur de meest bezochte eetgelegenheid in Vlaanderen. In 2010 bezocht maar liefst 57 procent van de Vlamingen maandelijks een frituur. Ook hierbij gaat het vooral om de 18-44 jarigen en gezinnen met kinderen.

Smaak belangrijkste

Belangrijkste motivatie om naar de frituur te gaan, is de smaak: het is gewoon lekker en men heeft er op die momenten ontzettend zin in. Verder vindt de Vlaming het ook makkelijk en snel. Regelmatig past het frituurbezoek ook binnen een bepaalde routine, zoals het einde van de werkweek, samen met vrienden na school nog even een frituur bezoeken of na het sporten of uitgaan.

Reageer op dit artikel