nieuws

Aviko koopt Eurofreez en Seru & Annoot

Friet

Aviko neemt het aardappelverwerkingsbedrijf Eurofreez en de aardappelhandel Seru & Annoot over. De overname van de twee Belgische bedrijven betekent voor Aviko een belangrijke uitbreiding in de afzet van aardappelspecialiteiten. Het bedrijf wil de komende jaren haar positie in dit marktsegment sterk vergroten.

Aviko koopt Eurofreez en Seru & Annoot

Eurofreez produceert in haar bedrijf in Proven (West Vlaanderen) een assortiment hoogwaardige aardappelspecialiteiten zoals diepvriespurees en geportioneerde gratins. Het bedrijf exporteert naar 65 landen.

Seru & Annoot koopt van meer dan 300 telers in West Vlaanderen en Noord Frankrijk aardappelen in, die het onder meer levert aan Eurofreez.

Eurofreez en Seru & Annoot hebben een omzet van ca. 65 miljoen euro. De ondernemingen hebben gezamenlijk 170 medewerkers in dienst.

Door de overname in België verkrijgt Aviko een nog betere spreiding van haar aardappelinkoop en Europese productienetwerk, schrijft Evmi.nl.

Aviko heeft momenteel 12 aardappelverwerkende bedrijven in Europa en een nieuwe fabriek in China in aanbouw. De Aviko-groep verwerkt jaarlijks 1,7 miljoen ton aardappelen.

Reageer op dit artikel