nieuws

Aviko bouwt fabriek in China

Friet

Aviko heeft grootste plannen in rijstland China. Het aardappelverwerkingsconcern uit Steenderen gaat voor 15 miljoen euro investeren in een nieuwe fabriek in China. Aviko heeft hiervoor een samenwerkingscontract getekend met de lokale overheid van de stad Zhangye in de provincie Gansu.

Aviko bouwt fabriek in China

De bouw van de nieuwe fabriek wordt gemeld door Cosun, het moederbedrijf van Aviko. De jaarlijkse capaciteit van de fabriek bedraagt 80.000 ton. In eerste instantie produceert het bedrijf gedroogde aardappelproducten, zoals vlokken en granulaat.

Aviko wil met het nieuwe bedrijf in Zhangye de positie op de Aziatische markt verder verstevigen. In het rijstland ziet Aviko voldoende kansen voor aardappelproducten. Aviko verwacht dat de fabriek begin 2008 volledig operationeel is. De bouw en exploitatie is in Nederlandse handen.

Reageer op dit artikel