nieuws

Afgekraakt ondanks hoge score in ANWB-test

Friet

Cafetariahouder Robert Slag van Het Plein in Zandvoort vreest veel omzet te verliezen door berichtgeving die volgde na een ANWB-test naar de kwaliteit van frites bij 50 cafetaria’s. Hij zou de vetste frieten van Nederland bakken.

Afgekraakt ondanks hoge score in ANWB-test

‘Het is verschrikkelijk, ik denk dat ik de helft minder ga verkopen’, verzucht Slag. ‘Binnen een dag is alles afgebroken dat ik in jaren heb opgebouwd. Allerlei kranten en radiostations belden en ik heb al verschrikkelijk veel rotreacties van klanten gekregen.’

Aanleiding voor alle commotie is een zinnetje uit een ANP-bericht dat landelijk in de media is overgenomen: “De vetste frieten komen van Het Plein”. ‘Terwijl ik nota bene als achtste van de 50 eindig’, briest Slag verontwaardigd. ‘De testers zeggen over mijn frites dat die heerlijk krokant van buiten is en zacht van binnen. Terwijl iedereen nu denkt dat ik van die slappe vieze vette dingen verkoop.’

Reageer op dit artikel