nieuws

Actie friet voor vuurwerk traditie

Friet

Traditioneel zal ook dit jaar een zak patat met mayo worden uitgedeeld in Lochem bij het inleveren van een zak vuurwerk. Sichting Cultureel Werk beloont de mensen die op 2 januari een zak vuurwerkresten inleveren.

Actie friet voor vuurwerk traditie

In tijden dat een gezond lijf steeds belangrijker wordt gevonden is de zak patat met mayo wel een vreemde beloning. Maar, zoals diëtiste Bertine Lentink, Perfect Body Fitness Lochem en Zutphen, stelt: ‘Op een bakje fruitsalade komen de mensen waarschijnlijk niet af.’

Bovendien, de calorieën zijn waarschijnlijk al verbruikt voor de beloning is geconsumeerd. Lentink kan geen exacte cijfers geven, elk mens verbruikt andere hoeveelheden energie bij dezelfde inspanning. Een richtlijn is dat een gemiddeld persoon de 530 calorieën (een gemiddelde bak patat met mayonaise) wegloopt in iets meer dan twee uur.

Voor elke gevulde zak met resten krijgt de aanbieder op een patatbon.

Reageer op dit artikel