nieuws

Aanklacht na dood cafetariaman

Friet

De bekende Amsterdamse cafetaria-eigenaar Tjan Chotoe is overleden. Chotoe (43), eigenaar van cafetaria Smulhoek op het industrieterrein Amstel, overleed in een gevangeniscel aan hartfalen. Zijn advocaten, waaronder Bram Moszkowicz, hebben bij justitie aangifte gedaan.

Aanklacht na dood cafetariaman

De advocaten van Chotoe, waaronder dus de bekende strafpleiter Bram Moszkowicz, spreken van dood door schuld, omdat er niet adequaat is gereageerd op klachten van Chotoe. De 43-jarige gedetineerde overleed in gevangenis Zuyder Bos in Heerhugowaard.

Wasstraat

De uit Suriname afkomstige Chotoe nam in mei 1996 de cafetaria en de aangrenzende wasstraat op het industrieterrein Amstel over. In Snackkoerier nummer acht van 2001 vertelde hij dat het geen enkel probleem was om zonder ervaring een cafetariabedrijf te runnen. ‘Als ondernemer moet je iets durven, het gaat om visie, je hoeft geen patat te kunnen bakken’, aldus Chotoe destijds.

Cassatieverzoek

Chotoe zat in de gevangenis omdat hij schuldig werd bevonden aan het geven van een opdracht om zijn zwager te vermoorden. Hij kreeg daarvoor zestien jaar cel. Chotoe heeft altijd ontkend en ging in cassatie tegen de uitspraak. Het cassatieverzoek liep nog. Maandag 7 mei werd de cafetariaman dood aangetroffen in zijn cel.

Zie ook:

‘Patatje carwash’ in Amsterdam

Reageer op dit artikel