nieuws

Cafetaria’s maken goede sier met test consumentenbond

Friet

Cafetaria’s die aangesloten zijn bij de Campagne verantwoord frituren kunnen met een poster goede sier maken met de fritestest die de Consumentenbond onlangs hield.

Cafetaria’s maken goede sier met test consumentenbond

Cafetaria’s die aangesloten zijn bij de Campagne kregen een poster toegestuurd met een overdruk van de test die in de consumentengids van februari staat. In een grote groene banner staat afgedrukt: gezond frietje hier verkrijgbaar.

Het productschap Margarine Vetten en Oliën (MVO), uitvoerder van de op een laag pitje staande campagne, geeft cafetaria’s zo een tool waarmee ze zich kunnen onderscheiden van nog in vast vet bakkende bedrijven. ‘Ze kunnen aanhakend op het nieuws nog eens duidelijk onder de aandacht brengen dat ze in gezond vet frituren’, zegt Nicole Vervaet namen MVO.

Overigens bleek uit de test van de Consumentenbond dat er ook veel cafetaria’s zijn die wel gezond frituren maar dit niet kenbaar maken. Ze roept deze bedrijven op om zich alsnog aan te sluiten. Ook hoopt ze dat door de test meer bedrijven besluiten over te stappen. ‘We hebben nog steeds een stappenplan beschikbaar om ze te helpen met de overstap. Dat kunnen ze aanvragen via www.friturenindehoreca.nl.’

Reageer op dit artikel