nieuws

Consumenten checken frietproductie McDonald’s

Friet

Vijf gewone Nederlandse consumenten zagen afgelopen woensdag met eigen ogen de voedselproductieketen van de Franse Frietjes van McDonald’s. Ze gingen een dag op pad om zelf de keten bij McDonald’s te bekijken van ingrediënt op het land tot product in het restaurant.

Consumenten checken frietproductie McDonald’s

De Quality Scouts kregen ’s ochtends de kans om kritische vragen te stellen aan een aardappelteler in Zeeland. Daarna zagen zij in de fabriek van leverancier Lamb Weston hoe de aardappels worden verwerkt tot frietjes. De Scouts sloten de dag af door in de keuken van een restaurant om met eigen ogen te zien hoe de frietjes worden bereid.

Via hun ontmoetingen met de boer, de leverancier en het restaurantpersoneel van McDonald’s vormen de Quality Scouts zelf hun oordeel over hoe de selectie van de ingrediënten op kwaliteit en smaak plaatsvindt, en hoe McDonald’s de kwaliteit en de voedselveiligheid waarborgt ‘van het land tot in het restaurant’. De Quality Scouts leggen hun bevindingen vast in een onafhankelijk verslag, dat vanaf november te lezen is op www.qualityscouts.nl en in Libelle.

Quality Scouts-programma

Gewone consumenten uit heel Nederland konden zich via Libelle en www.mcdonalds.nl aanmelden voor het Quality Scouts-programma. De Scouts worden niet betaald en mogen geen banden met McDonald’s hebben. Ook is een wezenlijke interesse in voeding belangrijk en de welwillendheid om een dag onbetaald op pad te gaan en hiervan verslag te doen. In 2011 zullen binnen het Quality Scouts-programma ook de ketens van het rundvlees en de sla onder de loep genomen worden.

Reageer op dit artikel