nieuws

Verantwoord stoeien met Dennis van der Geest

Friet

Cafetaria’s die zich voor 30 november aanmelden voor de campagne Verantwoord Frituren van het bureau Margarine Vetten en Oliën (MVO) maken kans op een judoclinic met Dennis van der Geest.

Verantwoord stoeien met Dennis van der Geest

Deze clinic wordt gegeven in dezelfde plaats als waar de cafetaria zich bevindt en onder de naam van de winnaar uitgevoerd. Deze verkrijgt een ‘pakket’ met daarin de inzet van Dennis van der Geest, het afhuren van de judoschool, aankleedmaterialen, aankondigingposters en inschrijffaciliteiten.

Met deze actie wil MVO de campagne extra onder de aandacht brengen van cafetariahouders die blijven vasthouden aan bakken in vast vet. Uit een onlangs gehouden steekproef van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) blijkt dat 53 Procent van de cafetariahouders frituurt in vloeibaar vet. Dat percentage wijkt af van gegevens van het voorlichtingsbureau.

Reageer op dit artikel