nieuws

Nederlander geeft meeste geld uit aan bezorgmaaltijd

Friet

Op Denemarken en Groot-Brittannië na hebben Nederlanders de afgelopen maand de meeste bezorgmaaltijden besteld van alle Europeanen. Dit blijkt uit de verkoopcijfers van thuisbezorgservice Just-Eat.nl. Nederlanders gaven hierbij gemiddeld het meeste uit per bestelling.

Nederlander geeft meeste geld uit aan bezorgmaaltijd

In de meeste landen in Europa waar Just-Eat actief is, zijn pizza en friet het populairst, Nederland wijkt echter af met een massale voorkeur voor shoarma. Wij bestellen voor gemiddeld €19,- per bestelling.

Volgens Laurens Groenendijk, Managing Director Just-Eat Benelux, eten Nederlanders vaker met elkaar dan andere Europeanen. De Britten letten het meest op hun portemonnee met gemiddeld iets meer dan zestien euro per bestelling.

Zoals verwacht werden de meeste bestellingen gedaan in de hoofdsteden. Opvallend is dat mensen in de hoofdstad over het algemeen ook meer geld uitgeven aan een bestelling. Zo geven Amsterdammers bijna twee euro meer uit dan de gemiddelde Nederlander. In Leeuwarden wordt met ruim vijftien euro het minste uitgegeven.

‘Hoewel de meeste mensen door de crisis minder te besteden hebben, neemt het aantal bestellingen toch toe. In vergelijking met het voorjaar is het aantal bestellingen zelfs verdubbeld’, vertelt Groenendijk. ‘Doordat er in het straatbeeld steeds meer rondrijdende bezorgers te zien zijn, worden mensen steeds vaker op het idee gebracht een bestelling te doen. Daarnaast wordt het aanbod en de kwaliteit van bezorgrestaurants steeds beter.’

Just-Eat.com bezorgt 15 miljoen maaltijden per jaar, voor 6000 aangesloten restaurants in onder andere Nederland, Denemarken, Groot-Brittannië, Zweden, Ierland, België en Canada. In Nederland bundelt het platform de krachten van ruim 1.400 bezorgrestaurants, van grote ketens als Domino’s, Taco Mundo en New York Pizza tot lokale snackbars en shoarmazaken.

Reageer op dit artikel