nieuws

Meer goedkopere snacks bij webbestellingen

Friet

Nederlanders bestellen ook online steeds vaker goedkopere fastfoodgerechten. Vooral het broodje shoarma blijkt erg populair. De meeste online eetbestellers komen uit de provincie Zuid-Holland en zijn tussen de twintig en dertig jaar oud.

Meer goedkopere snacks bij webbestellingen

Dat blijkt uit verkoopcijfers van online maaltijdbezorger Just-Eat.nl. Ruim een kwart van de Nederlanders bestelt het liefst shoarma, gevolgd door spareribs en de pizza Margherita, concludeert Just-Eat.nl.

Kapsalon

Uit de online bestellingen blijkt dat mensen steeds vaker goedkopere fastfoodgerechten bestellen. ‘Ze bestellen liever twee keer per week een goedkoper gerecht zoals een kroket of pizza, dan een keer een iets duurdere maaltijd zoals sushi’, zegt directeur Laurens Groenendijk van Just-Eat.nl.

Uit de cijfers van Just-Eat.nl blijkt dat de meeste bestellers uit Zuid-Holland komen. Amsterdam is als stad de grootste online eetbesteller. Verder is het volgens Just-Eat.nl opvallend dat de snackschotel ‘Kapsalon’ (patat, kebab, kaas, knoflooksaus en salade) het erg goed doet. Rotterdam, de stad waar de schotel vandaan komt, zorgt voor 30 procent van de ‘kapsalon-bestellingen’.

Studio Sport

Ook blijkt dat de zondag veruit de populairste dag is om online eten te bestellen. Groenendijk: ‘Op zondagen wordt er over het algemeen tweemaal zoveel eten besteld dan op andere dagen. Niet verwonderlijk vinden deze bestellingen rond 19.00 uur plaats, dan begint immers Studio Sport’.

Met name onder twintigers is het bestellen van maaltijden via internet populair, zegt Groenendijk. Ruim 40 procent van de bestellingen wordt gedaan door Nederlanders tussen de 22 en 30 jaar.

3.000 bestellingen per dag

Just-Eat.com is een online platform voor het bezorgen van maaltijden in Europa. Jaarlijks worden 15 miljoen maaltijden bezorgd in Europa per jaar. In ons land zijn 1.400 restaurants aangesloten bij Just-Eat.nl variërend van de bekende fastfoodketens tot lokale snackbars en shoarmazaken. In Nederland verwerkt Just-Eat.nl dagelijks ruim drieduizend bestellingen.

Reageer op dit artikel