nieuws

Cafetariahouder baalt van gemeente

Friet

Cafetariahouder Jan de Ridder probeert al jaren tevergeefs zich permanent te vestigen op het industrieterrein Rijnhaven Oost in Alphen aan den Rijn. De eigenaar van Big Snack De Haven baalde dan ook enorm toen McDonald’s wel een vergunning kreeg voor een vestiging op een bedrijventerrein.

Cafetariahouder baalt van gemeente

Al bijna twintig jaar verkoopt Jan de Ridder zijn snacks en frites op het industrieterrein. Eerst vanuit een wagen en tegenwoordig vanuit een tijdelijke unit. Steeds met een tijdelijke vergunning. Al jaren probeert De Ridder een vergunning los te peuteren voor een permanente vestiging van zijn Big Snack. ‘Ik wil eindelijk eens zekerheid’, zegt de ondernemer in het AD. ‘Ik krijg van de gemeente te horen dat horeca niet past op een bedrijventerrein. Hoe zit het dan met McDonald’s?’, vraagt hij zich af. Want de hamburgergigant kreeg in 2004 wel een vergunning voor een bedrijventerrein.

In 2003 gloorde er licht aan de horizon. Het industriegebied Rijnhaven zou een nieuw bestemmingsplan krijgen waarin De Ridder wilde worden opgenomen. Hij haalde bakzeil maar enkele jaren later mocht hij toch een aanvraag voor een bouwvergunning inleveren. De Ridder mocht uiteindelijk toch niet bouwen.

Nu wil de gemeente hhet bedrijventerrein opnieuw herinrichten om er weer een aantrekkelijke locatie van te maken. Een wethouder liet het Ad weten dat er kans is dat de cafetaria dan in de weg staat en dat De Ridder voorlopig niet op een permanent onderkomen hoeft te rekenen.’ Ondertussen bekruipt De Ridder een soort Calimerogevoel. McDonald’s mocht zich immers wel vestigen. ‘Zij zijn groot en ik ben klein, dat is niet eerlijk’, zegt hij in het AD.

Reageer op dit artikel