nieuws

‘Koffie Burger King absoluut bocht

Friet

Burger King in Arnhem heeft een fikse oorwassing gekregen in de koffietest van 2008 van het Algemeen Dagblad. Met een nul als rapportcijfer kwam Burger King als slechtste uit de bus. Het vernietigende oordeel: ‘absoluut bocht’.

‘Koffie Burger King absoluut bocht

Zowel de koffie als de cappuccino en de espresso scoorden een nul. Volgens de AD Koffietest heeft de koffie niets met koffie te maken. Ondrinkbaar aftreksel van verrotte herfstbladeren, luidt het snoeiharde juryoordeel.

Over de cappuccino is de jury eveneens teleurgesteld: ‘vermoedelijk afkooksel van lang gedragen schoenzolen en oude aardappelen’. En de espresso ten slotte: ‘prima drankje voor het oproepen van forse antiperistaltische bewegingen’.

Definitieprobleem

Naast Burger King kreeg ook Kiosk op het NS-station in Zwolle een nul. Beide zaken serveren Douwe Egberts. De conclusie over Kiosk luidt: ‘de kwaliteitsmanagers van DE hebben een definitieprobleem. Als je koffie op een automaat zet, betekent het niet dat er ook koffie uitkomt’.

De AD Koffietest zorgt jaarlijks voor de nodige ophef door de grote verschillen in uitkomst. De beste koffie wordt dit jaar geserveerd in Groningen bij Doppio Espresso.

Reageer op dit artikel