nieuws

Onderzoek naar prijs Belgisch frites

Friet

In België wil de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen een onderzoek van de Mededingingsautoriteit over het prijsverschil tussen aardappels en een bak frites. De aardappelprijs daalde vorig jaar met 25 procent terwijl een zak frites 4 procent duurder werd.

Onderzoek naar prijs Belgisch frites

Minister Van Quickenborne wil een onderzoek om ‘een objectief beeld van de kostenstructuur’ te krijgen.

De Belgische branchevereniging Horeca Vlaanderen is verwonderd over het initiatief. ‘De stijging van de voedselprijzen is hot in de media. Waarschijnlijk heeft het daar iets mee te maken. Van onderlinge prijsafspraken is geen sprake, want er zijn voldoende concurrenten’, aldus Luc de Blauw van Horeca Vlaanderen.

De Blauw vervolgt: ‘Waarschijnlijk is die prijsstijging van 4 procent een gevolg van de gestegen energie- en olieprijzen. Het is onduidelijk wat wordt gemeten. De frites op zich? Inclusief sauzen? Inclusief snacks?’

Reageer op dit artikel