nieuws

Manneken Pis weer beste frietbakker

Friet

Friettent Manneken Pis in Amsterdam is door bezoekers van de site Frietopia.nl weer uitgeroepen tot beste frietbakker van ons land. De friettent aan de het Damrak won de afgelopen vier jaar drie maal.

Manneken Pis krijgt een oorkonde overhandigd van Frietopia.nl, een website waarop patateters hun recensies kunnen achterlaten.

Volgens manager Mark van het Wout zit het succes vooral in de binten die door een eigen leverancier uit Zeeuws-Vlaanderen worden geselecteerd.

‘Die gaan naar ons hoofdcentrum in Utrecht en daar hebben we onze trouwe Bertus Bakker zitten. Deze man is zeven dagen per week om zes uur aanwezig om deze aardappeltjes te schillen en te snijden tot friet. Elke dag vers en opnieuw’, aldus Van het Wout in De Telegraaf.

Reageer op dit artikel