nieuws

Drive-thru Bram Ladage geflopt

Friet

Na twee jaar testen stopt fritesketen Bram Ladage met een drive-thru vestiging in Vlaardingen. De Bram Drive, die enthousiast werd gestart, werkt niet.

Drive-thru Bram Ladage geflopt

‘Het is de enige en ook de laatste Bram Drive van Nederland’, aldus Rocco Ladege, namens het bedrijf in het AD. Na twee jaar onderzoek in het filiaal in Vlaardingen is gebleken dat het idee niet werkt. Het idee was dat mensen een frites vanuit hun auto zouden bestellen om diret op te eten of mee te nemen naar huis. Echter de friet die werd meegenomen kwam slap thuis aan. Dat komt, zegt Rocco Ladage, omdat de keten met verse frites werkt die een hoger vochtpercentage heeft dan fabrieksfrites.

Bovendien vielen de verkopen tegen omdat de gasten niet zien dat er frites wordt gegeten. Dat is wel het geval bij de andere vestigingen van de keten. ‘In de auto kun je het niet ruiken en je ziet ook geen andere mensen met een zak patat lopen’, aldus Ladage.

De keten gaat volgens de neef van oprichter Bram Ladage in de andere vestigingen back to basics, en dat is patat verkopen. ‘Pizza’s en andere dingen die we verkochten gaan ook weer uit assortiment.’

Reageer op dit artikel