nieuws

Hoelahoela’ terug op Rekkens snackbarmenu

Friet

Met de komst van een nieuwe snackbar in het Achterhoekse Rekken, maakt ook de plaatselijke snack ‘hoelahoela’ een glorieuze comeback.

Hoelahoela’ terug op Rekkens snackbarmenu

Hennie Tjoink opent binnenkort zijn snackbar in Rekken, en ging voor het samenstellen van zijn assortiment te rade bij de lokale bevolking. Of ze ook plaatselijke snackvarianten kenden. Al snel viel de naam ‘hoelahoela’.

Dat bleek een snack-vinding van een plaatselijke bakker, die inmiddels is vertrokken naar een ander dorp. Die bakker had een snackloket aan de zijkant van zijn winkel, en verkocht daar bakjes friet met een in plakjes gesneden frikandel erover. En extra ketchup en mayo.

Tjoink heeft de ‘geheime techniek’ achter de ‘hoelahoela’ onder de knie, en vanaf de opening van zijn zaak op 9 september kunnen alle Rekkenaren weer genieten van hun lokale snacktrots, schrijft dagblad Tubantia.

Reageer op dit artikel