fotoreportage

La Bamba 2.0: onderscheidend en razendsnel

Friet 1495

La Bamba 2.0: onderscheidend en razendsnel
Foto: Studio28c

La Bamba 2.0 is een afhaalconcept dat voornamelijk verse friet verkoopt in kleine vestigingen op A1-locaties. Stefan Osinga is sinds 4 jaar mede-eigenaar van de zaak in Zwolle, die al 39 jaar bestaat. Sinds maart 2017 kwam daar de locatie in Enschede bij. Sinds twee maanden is La Bamba 2.0 Venlo een feit. De laatste twee zijn vormgegeven volgens de nieuwe stijl: La Bamba 2.0.

Stefan Osinga heeft jarenlang gewerkt voor de oude eigenaar van La Bamba in Zwolle, Sneek en Drachten. Sneek en Drachten zijn door het personeel overgenomen. Osinga runt de drie vestigingen van La Bamba 2.0 samen met Wesley Stevens.

Veel friet en mayonaise

Op een drukke zaterdag gaan er tussen de 800 en 1000 zakken friet over de toonbank. Zeker in Enschede en Venlo, als de Duitsers een vrije dag hebben. ‘Er gaan bij ons wekelijks 12 tot 14 emmers mayonaise doorheen. Duitsers zijn vooral gek op friet met ketchup, speciaal of met Jopiesaus.’

Foto: Studio28c

Simpele menukaart

Snelheid is belangrijk bij La Bamba 2.0. ‘Daarom houden we de menukaart zo simpel mogelijk. We hebben veel traffic, dus geen tijd voor broodjes. De meeste mensen komen voor friet. Heel mondjesmaat verkopen we kroketten en frikandellen.

Onderscheidend met sauzen

La Bamba 2.0 is onderscheidend met de sauzen in het assortiment. Er staan 12 traditionele en 6 speciale sauzen op de kaart, waaronder truffelmayonaise, samuraisaus, picallilly, Brander mayonaise en Vlaamse mayonaise Alle sauzen zijn verkrijgbaar in drie porties: kinder, normaal en big. De ondernemers kopen alle sauzen in, behalve de kaassaus, die ze zelf maken.

De vestiging in Zwolle wordt volgend jaar omgebouwd naar het 2.0-concept.


Foto's

Reageer op dit artikel