blog

Arn Zuyderduin: Het lekkerste frietje

Friet 325

Op de Horecava won ik de vakwedstrijd Lekkerste Frietje met topping. Allereerst kan ik jullie melden, dat meedoen een leuke ervaring is.

Arn Zuyderduin: Het lekkerste frietje
Foto: Ton Kastermans / Daniëlle van Coevorden

De voorpret bestaat uit piekeren, oefenen en verbeteren. Daarna kun je je hoofd breken over wat je moet meenemen en hoe je alles volgens de geldende hygiënecode vanuit je zaak op de werkbank in het beurscomplex gaat krijgen. Gelukkig mag je als deelnemer je auto onder de RAI parkeren!

Kennismaken

Daarnaast maak je op de beurs kennis met net zo gezond gespannen collega’s. Ondernemers die ik wel kende van naam en faam, maar nog niet persoonlijk. Het was aangenaam kennismaken. Prachtig was het om te zien hoe allen hun uiterste best deden met hun verschillende creaties.

En dan volgt ook nog het spannende moment van de bekendmaking, waarna het allemaal even heel snel gaat. Foto’s maken, antwoorden geven aan journalisten en felicitaties in ontvangst nemen.

Arn Zuyderduin maakt Lekkerste Frietje met topping

Arn Zuyderduin maakt Lekkerste Frietje met topping

In de wolken

Door de winst was ik enigszins ontoerekeningsvatbaar. Toen we thuiskwamen na de wedstrijddag, hadden de media hun werk al gedaan. We stapten uit de auto en meteen riep een trouwe klant ons een felicitatie toe. Toen we rond etenstijd de drukke zaak binnenkwamen, brak een spontaan gejuich uit. Fedde, mijn steun tijdens de wedstrijd, en ik waren even helemaal in de wolken.

Flinke verhoging

De dagen erna hebben we in de winkels een flinke verhoging gezien in de verkoop van friet met stoof en wildkroketten. En er zijn heel veel handen geschud en schouders beklopt. Ook zijn afspraken gemaakt voor interviews met de bladen en de radio.

Eindconclusie: meedoen is leuk en het kan je op verschillende fronten veel opleveren! Tot volgend jaar?

Arn Zuyderduin
Vlaams friteshuis van Gogh, Amersfoort
arn@vangoghfrites.nl

Reageer op dit artikel