blog

Frikandellen op vakantie

Friet

Over Nederlanders wordt gezegd dat ze vroeger met een mud aardappelen in de auto op vakantie gingen vanwege dat ‘vreemde’ eten in het buitenland. Nu zijn het de frikandellen en kroketten die massaal worden meegenomen. Door horecaondernemers, dat dan wel, om daar te verkopen.

Frikandellen op vakantie

De tijd van het mud aardappelen, de potten appelmoes en ingeblikte gehaktballen is allang voorbij. Beïnvloed door onze multiculturele samenleving eet ‘de boer’ tegenwoordig ook wat hij niet kent.. Maar een oer-Hollands snackje op vakantie, dat vinden we toch wel erg lekker.

De Telegraaf maakte een lijstje met tien vakantiebestemmingen waar moeiteloos een kroketje en/of frikandelletje is te scoren.

Top 10 Holland in het buitenland

1. Lloret de Mar, Spanje

2. Alanya, Turkije

3. Salou, Spanje

4. Kos, Griekenland

5. Mallorca, Spanje

6. Torremolinos, Spanje

7. Chersonissos, Kreta, Griekenland

8. Ibiza, Spanje

9. Playa del Inglés, Gran Canaria

10. Mambo Beach, Curacao

Meer blogs van Snackkoerier:

Reageer op dit artikel