artikel

Het frietje van: Erik Verhoeven, Freddy Fryday

Friet 869

Het frietje van: Erik Verhoeven, Freddy Fryday
Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Friet met toppings zijn hot en steeds meer ondernemers ontwikkelen hun eigen, unieke creaties. In Snackkoerier geven ze hun geheimen prijs. Erik Verhoeven van Freddy Fryday in Amsterdam vertelt dit keer over zijn Frietje Caponata.

De friettopping is één van de belangrijkste pijlers onder het concept van Freddy Fryday in Amsterdam. ‘We hebben standaard zes toppings op de kaart staan, die we grotendeels zelf maken. Net als onze friet overigens’, vertelt Erik Verhoeven, die het bedrijf runt met zijn compagnon Wauter Hemelaar.

Frietje Caponata

Freddy Fryday heeft drie toppings met vlees op de kaart staan, twee vegetarische toppings en één veganistische variant, het Frietje Caponata. ‘Vegetarisch is in opkomst, maar hier in Amsterdam zijn ook steeds meer veganisten. Het is nog altijd geen heel grote groep, maar desondanks is het wel belangrijk dat je hen iets te bieden hebt. Anders komen ze immers niet in je zaak. Daarbij: wanneer er in een vriendengroep één veganist zit, loop je het risico dat ze allemaal je zaak voorbijlopen.’

Aubergines, tzatziki en olijvencrunch

Aubergines vormen de basis voor de topping, die een half jaar geleden werd geïntroduceerd. ‘We snijden de aubergines in kleine blokjes, waarna ze de oven ingaan om te garen. Vervolgens stoven we de aubergines in een pan met diverse ingrediënten; tomaten, uien, olijfjes, kappertjes, et cetera. Dit stoofsel gaat over de friet, en toppen we af met tzatziki met basilicum, olijvencrunch, rode ui, rucola en limoenzest’, zegt Verhoeven.

Freddy Fryday frietje caponata

Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Goede bite en frisheid

Hij benadrukt dat het Frietje Caponata garant staat voor een stevige maaltijd. ‘De aubergines zorgen voor een goede bite. Daarnaast brengt de tzatziki een bepaalde frisheid en geeft de rode ui wat scherpte. Kortom: de topping biedt een perfecte cocktail aan smaken.’

Waar: Freddy Fryday
Wie: eigenaar Erik Verhoeven
Verkoopprijs: €7,50
Kostprijs: €1,66

Freddy Fryday frietje caponata

Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency


Reageer op dit artikel