artikel

De friettopping van: Sander Coomans, Whizz Burger

Friet 296

Friettoppings zijn hot en steeds meer ondernemers ontwikkelen hun eigen, unieke creaties. In Snackkoerier geven ze hun geheimen prijs. Sander Coomans van Whizz Burger in Renesse vertelt dit keer over zijn friettopping: cheddar-bacon.

De friettopping van: Sander Coomans, Whizz Burger
Sander Coomans en zijn vrouw Kelly. Foto: Peter Roek.

Whizz Burger voert vier verschillende friettoppings, die Frites Deluxe worden genoemd: Pulled Pork, Dutch Chicken, Gyros en Cheddar-Bacon. ‘Deze laatste topping, die ik vorig jaar introduceerde, is al jarenlang een hit bij fastfoodketens in de Verenigde Staten’, vertelt eigenaar Sander Coomans. ‘Hier in Europa kom je ‘m echter weinig tegen. Deze topping is een echte hardloper, met name onder onze Duitse gasten.’ Nederlanders moeten er nog aan wennen, weet Coomans. ‘Geen idee waar dat aan ligt.’

friettoppings

Foto: Peter Roek

Mooi smaakcontrast

Wat de cheddar-bacontopping zo bijzonder maakt? ‘Vooral de combinatie van de romige kaassaus met de pittige peper en het zoute spek; dit vormt een mooi smaakcontrast. Ik koop de cheddarkaas in blikken in, laat deze vervolgens au bain-marie smelten en doe er daarna een beetje zwarte peper en gebakken bacon overheen. We maken het geheel af met een bosuitje, dat de nodige frisheid brengt.

Geen speciale ingrediënten

Deze topping is eenvoudig te maken. Dat vind Coomans belangrijk. ‘Op deze manier houden we de snelheid erin. Ook heb je geen speciale ingrediënten nodig. Overigens probeer ik wel ieder jaar een nieuwe Frites Deluxe te introduceren. In de wintermaanden struin ik volop op internet rond, op zoek naar nieuwe ideeën.’

friettoppings

Foto: Peter Roek

Verkoopprijs
€6,95

Kostprijs
€1,50

Reageer op dit artikel