artikel

Drie winnende salades in detail

Friet

Ideeën opdoen voor maaltijdsalades? Kijk dan wat de ‘jonkies’ uit de branche hebben gepresteerd. Deze winnende salades van de in januari op dew Horecava in Amsterdam gehouden vakwedstrijd Lekkerste en Gezondste Salades 2008, zijn namelijk gemaakt door fastfoodleerlingen. Bij deze de recepturen, bereidingswijzen en inkoop- en verkoopprijzen.

Drie winnende salades in detail

De winnaar: Paramaribo Chicken Salad

Veanny Vaes, Mcdonald’s Nederweert

Pluspunten: Winnende salade, dat zegt genoeg

Ingrediënten:

Aardappels, zout, komkommer, broodcroutons, ui, knoflook, olie, zonnebloem, tandoorikruiden, Antiliaanse yoghurt, verse munt, verse koriander, rode paprika, citroensap, gerookte kipfilet en sla.

Bereiding:

Kook de geschilde aardappels. Doe er wat zout bij. Snipper de ui en fruit het glazig in 2 minuten in een steelpan. Pers de knoflook er boven uit. De tandoorikruiden erdoor roeren en een minuut laten meebakken. Doe het uimengsel in een kom en roer daar de yoghurt en citroensap door. Gerookte kipfilet in reepjes snijden. Munt en koriander fijn knippen. De paprika en de komkommer klein snijden. Meng de aardappelen met het yoghurtmengsel doe de kipreepjes erbij. Leg de sla op bord, doe daar de aardappelen met yoghurtmengsel bij. Garneer het geheel af met komkommer en paprika.

Inkoop €2,31, verkoop 4,95.

De Runner-up: Poldersalade

Björn Scholte, AnyTyme Snack & Dine Lelystad

Pluspunten: Snel te maken en lekker licht

Ingrediënten:

Gemengde salade van rucola, frisée, eikenblad, lolo bianco en lolo rosso, dressing, olijf, kappertjes, meergranen pasta, gerookte ham, grote garnalen, schijfjes appel.

Bereiding:

Salade mengen met de dressing op basis van vetarme mayonaise en tuinkruiden. Daarna worden de andere ingrediënten toegevoegd. Tenslotte wordt de afgegarneerd.

Inkoop € 2,25, verkoop € 5,95

De gezondste: Kia’ Kaas–Salade

Saskia Scholten, Kwalitaria Gennep

Pluspunten: Volgens de jury de gezondste inzending

Ingrediënten:

1,5 Longuette Mais (maisbaguette), komkommer, tomaat, augurk, Port Salut (trapistenkaas), Fetta Kaas, Danish Blue, Rucola sla melange, ijsbergsla, walnoten, dressing.

Bereiding:

Bak de longuette af in de oven. Leg de ijsbergsla en rucola slamelange op het bord. Snij de 3 kazen in blokjes en plaatz deze op het bord. Het geheel afgarneren met verder het brood, walnoten, tomaat, komkommer en augurk. Voeg een eigen gemaakte vinaigrette in een schaaltje toe.

Inkoop € 1,68, verkoop € 5,62

Reageer op dit artikel