artikel

‘Patatje carwash’ in Amsterdam

Friet

Op het industrieterrein Amstel, onder de luifel van een autowasstraat bevindt zich cafetaria De Smulhoek. In het pand bevindt zich ook een bandenhandel. Tjan Chotoe, uitbater van de cafetaria en autowasstraat, heeft het hele complex in mei 1996 overgenomen.

‘Patatje carwash’ in Amsterdam

Tjan Chotoe: ‘Voordat ik op deze plek begon had ik een benzinestation aan de Gooiseweg in Amsterdam. Ik had dit complex al eerder gezien en had er toen al belangstelling voor. Pas na een brand kon ik het overnemen. Voorheen was het een keuringsstation. Wat nu de cafetaria is, fungeerde toen als een soort kantine. Als een klant moet wachten op nieuwe autobanden of als het druk is bij de wasstraat dan kunnen ze in de cafetaria wat eten of drinken. Zo heb ik één klant soms wel drie keer.’

Het cafetariagedeelte is vorig jaar verbouwd. Volgens Chotoe is het binnen mooier geworden: ‘Sindsdien trek ik ook andere klanten, meer kantoormensen. Voorheen waren het vrijwel alleen arbeiders en bouwvakkers die een hapje kwamen eten.’
Chotoe had geen enkele horeca-ervaring voor hij met De Smulhoek begon. Naar zijn idee is dat ook niet nodig: ’Als ondernemer moet je iets durven, het gaat om visie, je hoeft geen patat te kunnen bakken. Ondanks dat ik nu meerdere (horeca)bedrijven heb, kom ik hier elke dag. Ik doe de inkoop en houdt de voorraad bij. Ik heb geweldig personeel en dat laat ik ze merken ook. Als je waardering toont voor je personeel, ook financieel, dan krijg je dat terug’.

Voor op het industrieterrein Sloterdijk 3 heeft Chotoe plannen om nog een wasstraat te bouwen. ‘Ook weer met een cafetaria, maar dan veel luxer.’

Reageer op dit artikel