video

Bekendmaking Top 3 Cafetaria Top 100 2008

Fastfood

De Orbys Groep in Wilp heeft restaurant en hotel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl gekocht van het echtpaar Fons en Anneke van Groeningen. Johan Neppelenbroek is als manager aangesteld. De overdracht is op maandag 3 mei aanstaande.

Bekendmaking Top 3 Cafetaria Top 100 2008

Neppelenbroek was eerder actief als directeur van restaurant De Wanne in Ootmarsum, restaurant en hotel Lauswolt in Beetsterzwaag, restaurant en hotel de Hoefslag in Bosch en Duin en hotel/bistro de Holterberg in Holten.

Volgens Fons van Groeningen is Neppelenbroek ‘een goeie ondernemer’ aan wie hij zijn zaak met een gerust hart overdraagt. De Orbysgroep, die ook de Gouden Leeuw in Bronkhorst heeft aangekocht en ambitieuze groeiplannen heeft, heeft behalve het restaurant, het viersterrenhotel en een woonhuis, het complete team van 25 personeelsleden (inclusief parttimers) van Kaatje overgenomen.

Het echtpaar Van Groeningen is vier jaar met de verkoop van het bekende restaurant bezig geweest. Het restaurant stond lange tijd met twee sterren in de Guide Michelin vermeld. Vorig jaar raakte het restaurant een ster kwijt. Met het oog op de voorgenomen verkoop van de zaak vertrok kort daarna chef-kok André Mol na een dienstverband van 25 jaar.

Fons van Groeningen zegt opgelucht te zijn nu de zaak is verkocht (‘Het is een heerlijk gevoel’), al moet hij toegeven niet het onderste uit kan te hebben gehaald. Van Groeningen: ‘Echt een goeie deal is het niet geweest, maar het is niettemin een mooie pensioenvoorziening.’

Afgelopen tijd kreeg Van Groeningen te maken met een elftal gegadigden die een voor een op het laatste moment afhaakten. Maandag 17 mei aanstaande is de laatste werkdag van het echtpaar van Groeningen. Het echtpaar heeft de zaak op die dag op de kop af dertig jaar gerund.

Video

Reageer op dit artikel