nieuws

Brand in cafetaria De Fer in Breda

Fastfood 291

In cafetaria De Fer in Breda heeft woensdagmiddag een felle brand gewoed. De oorzaak is nog niet bekend. De eigenaar ontsnapte ternauwernood, maar de geliefde frietkot lijkt verloren.

Brand in cafetaria De Fer in Breda
De ramen zijn ingeslagen door de brandweer nadat woensdagmiddag brand uitbrak in cafetaria De Fer.

Omroep Brabant meldt dat de eigenaar van De Fer, Fer Verstrepen, aanwezig was in de zaak toen de brand uitbrak. Vermoedelijk heeft hij teveel rook ingeademd, hij is naar het ziekenhuis gebracht. ‘Hij stond achterin toen het begon te rammelen in de vetla waarin het oude vet zit. Toen kwam er in één klap heel veel rook. Hij kon de uitgang bijna niet meer vinden, zo heftig’,  aldus vriendin Yvonne van Erp tegenover de omroep. De vele reacties van Bredanaars die ze leest noemt ze in BN De Stem ‘hartverwarmend’. Ze hoopt dat Verstrepen later vandaag weer naar huis kan.

Brand

De brand is inmiddels onder controle, de omgeving is kort afgezet geweest. De ramen van het pand zijn ingeslagen. De schade binnen zou behoorlijk zijn.

Fer Verstrepen

Fer Verstrepen (80) is al ongeveer zestig jaar de uitbater van de friettent.  Hij staat nog dagelijks in zijn zaak. In een eerder interview met Omroep Brabant zei de markante ondernemer:  ‘Ik sterf in het harnas met vet en friet’.

In 1964 werd de snackbar ook getroffen door een brand. Daarna werd het huidige pand neergezet.

Reageer op dit artikel