nieuws

Tante Nel komt met eigen frikandel

Fastfood 1102

Ondernemer Kevin de Roos van snackbar Tante Nel lanceert een eigen frikandel. Samen met de Rotterdamse slager Kieboom heeft hij de nieuwe Frikan-Nel ontwikkeld. Een kwaliteitssnack gemaakt van Frans Limousin rundvlees en Porc au Grain.

Tante Nel komt met eigen frikandel

De Frikan-Nel is de nieuwste snack in het assortiment van Tante Nel. Het is uniek dat Tante Nel een eigen frikandel maakt, want de productie van een eigen frikandel gaat een stap verder dan andere verse producten. Ondernemer Kevin de Roos zegt tegen De Buik van Rotterdam: ‘Ondertussen zijn we alweer drie-en-een-half jaar bezig met Tante Nel en willen we graag ons eigen merk zo ver mogelijk ontwikkelen’.

Eigen snack ontbrak nog

Tante Nel staat bekend om de verse frieten, poutines en gin-tonics. Een eigen snack was het enige wat nog ontbrak in dat rijtje. ‘Het idee van een eigen frikandel zit al langer in ons achterhoofd. We vroegen een van onze slagers, Kieboom, die wilde graag met ons samenwerken aan onze frikandel.’ Kevin en Thijs van den Kieboom probeerden verschillende frikandellen: ‘Er was er een die voor ons uitsprong en dat werd onze eigen snack: de Frikan-Nel’.

Bekijk ook de foto’s: Friet en gin-tonic bij Tante Nel in Rotterdam

Kwaliteitsvlees en eigen smaak

De frikandel wordt niet machinaal of op grote schaal geproduceerd. De snack wordt gemaakt met Frans Limousin rundvlees en Porc au Grain. ‘Veel andere frikandellen worden vaak met veel verschillende soorten vlees gemaakt. Bovendien wordt deze snack op een eigen manier op smaak gebracht. Het is een mooie samenwerking tussen ons en de Rotterdamse slager Kieboom, die echt bij ons past’, legt Kevin uit.

Lees ook: ‘Toon meer lef met vegetarische snacks’

Dé nieuwe frikandel van Tante Nel

De Frikan-Nel wordt een vast item op de menukaart. ‘Als alles goed gaat, en dat verwacht ik wel, wordt dit gewoon de nieuwe frikandel van Tante Nel’, besluit de ondernemer.

Video: Binnenkijken bij Tante Nel

Reageer op dit artikel