nieuws

ProFri deelt weer keurmerk uit

Fastfood 51

Vakvereniging ProFri beloont frituurbedrijven sinds 2015 met het ‘Goed Gefrituurd Keurmerk’. Ditmaal mocht een bekend bedrijf in Alkmaar het gevelschildje ophangen.

ProFri deelt weer keurmerk uit
Vlnr: Monique Biere, Joke Borgsteede en Maico Visser van Snackhouse Lobo.

Naast een mooie notering in de afgelopen editie van de Cafetaria Top 100 heeft Snackhouse Lobo in de Alkmaarse wijk Oudorp nu ook het ´Goed Gefrituurd Keurmerk´ binnengesleept. Met gepaste trots namen Maico Visser, Monique Biere en Joke Borgsteede het bijbehorende gevelschildje en certificaat in ontvangst.

Vakmanschap zichtbaar maken

Lobo heeft het keurmerk verdiend op basis van meerdere aspecten. ‘Centraal in de doelstellingen en taken van deze vakvereniging staat het zichtbaar maken van het vakmanschap bij professionele frituurbedrijven Nederland; dit door het uitdragen van de kernkwaliteiten deskundigheid, vakbekwaamheid, gastvrijheid, productkennis, voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit’, zo laat ProFri weten. ‘Bij Snackhouse Lobo komen al deze kwaliteiten samen, op basis waarvan het keurmerk werd verstrekt.’

Mystery guest

Het Goed Gefrituurd Keurmerk is een initiatief van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri). Bedrijven die in aanmerking willen komen voor het keurmerk krijgen onder meer bezoek van een mystery guest en voeren een auditgesprek met de vakvereniging.

Stappenplan

Het gehele stappenplan van het keurmerk is te lezen op de website van het Nederlands Frituurcentrum (de uitvoerder van het keurmerk) en op de consumentenwebsite Goedgefrituurd.nl, waar consumenten ook hun mening over bedrijven kunnen geven. Deze reacties tellen mee bij het verkrijgen én behouden van het keurmerk. Iedereen die reageert kans op een grote zak friet vier personen of het Nationaal Snack Handboek.

Reageer op dit artikel