nieuws

Oprichter Thuisbezorgd.nl rijkste jonge miljonair van Nederland

Fastfood 7876

Jitse Groen, de oprichter van Thuisbezorgd.nl is de rijkste jonge miljonair (onder de 40) van Nederland. Groen bracht Thuisbezorgd vorig jaar naar de beurs en dat zorgde voor een vermogensstijging van ruim 700 procent. Groen is goed voor 460 miljoen euro.

Oprichter Thuisbezorgd.nl rijkste jonge miljonair van Nederland
Jitse Groen van Thuisbezorgd.nl

Jitse Groen is de nieuwe nummer 1 in de Top 100 Jonge Miljonairs 2017 van het tijdschrift Quote. De honderd rijkaards zijn allemaal jonger dan 40 jaar. Iets dat voor de 39-jarige Groen nog net opgaat.

Groen bracht Takeaway.com (de moeder van Thuisbezorgd) in 2016 naar de beurs om geld te verkrijgen voor groei in Duitsland en andere Europese landen. De beursgang bracht ongeveer 328 miljoen euro op. Een deel van het geld zette Groen in oktober vorig jaar ook in om schulden af te lossen.

Groen verdrong daarmee Coolblue-oprichters Paul de Jong en Pieter Zwart van de eerste plaats in de ranglijst. Zij liggen ruim 200 miljoen op Groen achter, aldus Quote.

In 1999 begon Jitse Groen als student aan de Technische Universiteit Twente met Thuisbezorgd.nl.

De honderd rijkste jonge mensen zijn samen goed voor €2,367 miljard, een stijging van maar liefst 45,5 procent. Topvoetballers zijn niet meegenomen in de ranglijst omdat zij hun vermogen als salaris verdienen en niet uit een onderneming halen.

De jongste telg in de lijst is dj Martin Garrix, die Quote op zijn 21e al goed acht voor €14 miljoen. Een eervolle vermelding is er voor dance-organisatoren Alex Hes en Essam Jansen, die dankzij de befaamde Don’t Let Daddy Know-concerten een imperium opbouwden dat zij voor niet minder dan €7 miljoen per persoon van de hand zouden doen.

 

Nieuws over Thuisbezorgd.nl

Reageer op dit artikel