nieuws

Brabantse cafetaria’s maken zich op voor Dellie Rally

Fastfood 49

Met zestig vrienden op snorfietsen langs vijf cafeteria’s om te zien wie het meeste kan eten; dat is in een notendop de Dellie Rally, die dit weekend weer van start gaat. De ondernemers zijn er in ieder geval klaar voor.

Brabantse cafetaria’s maken zich op voor Dellie Rally
De jongens van de Dellie Rally zijn niet te missen.

Wat begon als een idee tussen een paar vrienden in het Brabantse De Mortel is na drie jaar uitgegroeid tot een evenement dat bijna uit z’n voegen barst. De rally begon ooit als een kroegentocht, ‘maar dat is natuurlijk niet echt verantwoord’, zegt organisator Tim van der Aa.

En dus besloten de vrienden, allemaal in de twintig, om langs hun favoriete cafetaria’s te snorren. Het eerste jaar tuften 23 vrienden mee, vorig jaar waren dat er al 46. Zaterdag toert er een stoet van maar liefst zestig snorfietsen door Helmond en omgeving.

Caloriewaarde

‘We vertrekken om 10.00 uur vanuit De Mortel en verwachten rond 17.30 uur te eindigen. We hebben een Excel-bestandje gemaakt met de caloriewaarde van elke snack. We voeren in wat iedereen heeft gegeten en aan het eind van de dag rolt er een winnaar uit. Die krijgt een beker en een tegoedbon voor een friettent.

Bekijk hier een korte video van Omroep Brabant over de Dellie Rally

Terras staat klaar

Van der Aa en zijn maten hebben vooraf wel even bij de cafetaria’s gecheckt of het goed is dat ze langskomen. ‘Want zestig jongens op snorfietsen, daar moet wel ruimte voor zijn. Maar ze zijn allemaal enthousiast. ‘De Snackbar Lunch and dinner in Deurne zet z’n hele terras voor ons klaar.’

Geen troep

Verder gaat de tour langs De Smuller in Helmond, Eetwinkel de Kim in Erp, Adelaars in Mierlo en De Sleutelbos in Gemert. ‘Hartstikke leuk dat ze komen eten, maar ik heb wel gevraagd of ze buiten de spits willen komen. Zo vroeg of zo laat mogelijk’, zegt eigenaar Y Hu van De Sleutelbos. ‘En die snorfietsen kunnen ze bij mij wel kwijt.’ De ondernemer is niet bang dat de groep een troep achterlaat. ‘Vorig jaar zijn ze ook geweest en hebben zich netjes gedragen. We zijn een klein dorp, dus we kennen elkaar.’

De Dellie Rally zorgt inmiddels voor veel reuring. Vorig jaar besteedde Omroep Brabant, Eindhovens dagblad, Q-music, 3FM en Radio 538 aan de snorrende snackers.

Reageer op dit artikel