nieuws

Sterk langs de Lijn sluit zich aan bij Eetwinkel

Fastfood 80

Sterk langs de Lijn in Wierden, dat sinds 1998 succesvol een voormalig NS-stationsgebouw bestiert, is sinds begin februari aangesloten bij Eetwinkel. ‘Het werd tijd voor iets nieuws en dat is Eetwinkel geworden’, vertellen Raymond en Marinka Sterk.

Sterk langs de Lijn sluit zich aan bij Eetwinkel
Marinka en Raymond Sterk voelen zich thuis bij Eetwinkel. Foto: JorisFotografie

Het ondernemerspaar koos met name voor Eetwinkel vanwege de marketingondersteuning. ‘Ze zijn erg sterk in lokale marketing’, weet Marinka Sterk. ‘Wat we precies gaan doen, is nog niet duidelijk. We krijgen binnenkort al wel nieuwe narrow casting van De Digitale, met bewegende beelden over drie schermen. Dat is helemaal op ons afgestemd.’

Contact met collega’s

Aansluiten bij een formule is volgens Sterk niet alleen aantrekkelijk voor de inkoop. ‘Je hebt ook meer contact met collega’s en krijg zo hele leuke ideeën te horen waar je zelf niet aan had gedacht.’ En dat terwijl ze in eerste instantie tegen aansluiting bij een formule was. ‘We waren in 2003 kort aangesloten bij Plaza en dat is slecht bevallen. Dus toen Eetwinkel langskwam, was ik sceptisch. Maar het is een concept, geen formule. We blijven baas in eigen huis en zijn niet verplicht om een bepaald assortiment te voeren.’

Assortiment en interieur

Dat assortiment zal niet erg veranderen, zegt Sterk. ‘We zijn al klant bij groothandel Chefs Culinair. En we waren ook al bezig met verantwoorde voeding, met verse producten en vlees met een Beter Leven Keurmerk. We gaan binnenkort wel een nieuwe menukaart invoeren.’ Ook qua interieur blijft alles hetzelfde bij Eetwinkel Sterk langs de Lijn. In 2015 is de zaak volledig verbouwd en uitgebreid met een grote aanbouw voor het zitgedeelte.

Lees meer over Eetwinkel Sterk langs de Lijn in de eerstvolgende editie van Snackkoerier.

Reageer op dit artikel