nieuws

Veganistische snacks krijgen eigen tempel

Fastfood 4

Fastserviceondernemers steken regelmatig de grens over om inspiratie op te doen. In Londen kun je binnenkort bijzondere kipsnacks eten, alleen zit er geen kip in.

Veganistische snacks krijgen eigen tempel
Een heerlijk broodje gefrituurde kip, of toch niet? Foto: Temple of Seitan/Instagram.

In de Britse hoofdstad opent in januari Temple of Seitan, zo meldt Metro. Deze ‘chicken shop’ serveert alleen maar veganistische snacks met ‘vegan fried chicken’, dat is gemaakt van onder meer geroosterde noten en seitan, een vleesvervanger op basis van tarwegluten. Op het menu staan verschillende broodjes, emmers gevuld met kip, en mac ’n cheese met stukjes ‘kip’.

Tot nu serveerde Temple of Seitan zijn veganistische snacks vanuit pop-up restaurants, maar vanaf januari gebeurt dat in het eerste 100 procent veganistische kiprestaurant in Londen, ‘en misschien wel de wereld!, aldus het team achter het concept.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels