nieuws

Sneak preview: zo wordt Alida’s Smulpaleis

Fastfood 80

Jan Willems en Alida van Dellen gaan hun bedrijf, Alida’s Smulpaleis in Roden, ingrijpend verbouwen. Ze gaan van 100 naar 166 vierkante meter en de zaak krijgt een heel andere uitstraling.

Sneak preview: zo wordt Alida’s Smulpaleis

Plannen voor nieuwbouw op een andere locatie zijn hiermee niet van de baan, zegt Jan Willems tegen Snackkoerier. ‘We hebben nog steeds de optie op de grond, maar het duurt allemaal te lang. En daar wachten we niet op.’

Terug naar de snackwagen

Willems en Van Dellen zijn nu druk met de voorbereidingen en na de Feestweek in Roden die afloopt op 28 september gaat de aannemer aan de slag. ‘Het terras moet even wijken, de bomen worden gekapt. Ook zijn we even alleen beschikbaar voor afhaal. Vervolgens gaan we voor ongeveer 1,5 week terug naar onze snackwagen waar het allemaal mee begon, en dan hopen we in week 46 onze verbouwde zaak weer in gebruik te nemen.’

Tijdens de verbouwing gaat het ondernemersduo ook een Alida-wagenweek dicht; we zijn dan met het hele team (14 personen gaan mee) op vakantie.

De snackwagen waar het ondernemerschap voor Jan en Alida mee begon, stond in de jaren dat het duo een vast pand betrok, altijd nog in de loods bij hun woning. ‘Daar wilden we alitjd nog iets mee doen… Maar na de verbouwing gaat hij in de verkoop, zo hebben we nu besloten. De prijs is 75.000 euro. Dus als er belangstelling is… Vanaf week 43 kunnen belangstellenden de wagen in bedrijf zien in Roden.

Grote verbouwing

Jan Willems geeft toe dat de verbouwing fors groter wordt dan hij en Alida in eerste instantie hadden voorzien. We wilden onze aanbouw goed isoleren en verwarmen. Om dat deel een meer permanente uitstraling te geven. Maar nu wordt het echt één geheel. We krijgen  nieuwe tegels, nieuwe plafonds, nieuwe wandbekleding, nieuwe meubels. Echt alles eigenlijk. Op de vloer komt een tegel met beton-look en er wordt veel gebruik gemaakt van warm hout. Het geheel wordt ook en stuk zuiniger (led-verlichting) en beter geïsoleerd.  

Reageer op dit artikel