nieuws

Pokémon Go-verbodssticker voor cafetaria Hoogeveen

Fastfood 48

‘Het is er één met een knipoog’, zegt René Anninga van snackbar Frank in Hoogeveen over de Pokémonverbodssticker op zijn deur. ‘Een vriend van mij heeft ‘m gemaakt. Uit gekheid, maar ik snap werkelijk niet dat je de hele dag met je mobieltje in de hand rond kunt lopen op zoek naar Pokémon.’

Pokémon Go-verbodssticker voor cafetaria Hoogeveen
Foto: Facebook

‘Er liep hier afgelopen dinsdag een groep over het grasveld. Ik dacht: die hebben een borreltje op. Ze zijn een beetje in de war’, zegt de eigenaar tegen RTV Oost.

‘Vind het maar flauwekul’

Later werd het de cafetariahouder duidelijk dat het om Pokémonspelers ging. ‘Ik vind het maar flauwekul. Volgens mij hebben die mensen niks te doen. Ik weet wel betere bestedingen van mijn vrije tijd’, zo meldt hij.

Met de sticker laat hij bezoekers met een knipoog weten dat ze niet welkom zijn, als ze Pokémon Go spelen.

Horeca betaalt voor spelers

In tegenstelling tot deze cafetaria, willen andere zaken juist betalen om Pokémon Go-spelers naar zich toe te trekken. Horecagelegenheden kunnen tegen betaling hun locatie om toveren tot een gym, een locatie waar spelers naar toe gaan om hun Pokémon te trainen en battles aan te gaan. McDonalds in Japan heeft de primeur. 3000 locaties van het fastfoodrestaurant worden omgetoverd tot gym.

Reageer op dit artikel