nieuws

Cafetariahouder sluit deuren pannenkoekenhuis Boxtel definitief

Fastfood 10

Jack en Ankie van Hal zijn gestopt met Pannenkoekenhuis de Zeven Dwergen in Boxtel. De deuren werden begin deze maand definitief gesloten. De zaak, naast Eetwinkel Select ook in handen van de Brabantse ondernemers, draaide niet goed genoeg. ‘We zagen geen vooruitgang. Daarom hebben we met pijn in ons hart de stekker eruit getrokken. De focus ligt nu weer volledig bij de cafetaria.’

Cafetariahouder sluit deuren pannenkoekenhuis Boxtel definitief

Het pannenkoekenrestaurant werd in oktober 2014 geopend. Jack van Hal had destijds hooggespannen verwachtingen en zag het nieuwe onderdeel als een mooie uitdaging. ‘We zijn er vol enthousiasme aan begonnen. Met de combinatie patat, snacks en pannenkoeken spreek je nog meer doelgroepen aan, zo was de gedachte. Maar het is niet geworden wat we ervan verwacht hadden.’

Weinig passanten

De ondernemer merkte dat vooral de locatie niet aansprekend genoeg is. Eetwinkel Select en Pannenkoekenhuis de Zeven Dwergen zijn gehuisvest in een volksbuurt met heel gericht verkeer en weinig passanten. ‘Een pannenkoekenhuis heeft meer kans op succes langs een doorgaande plek of ergens in een bos. Mensen willen lekker kunnen zitten met een aangenaam uitzicht en een speelvoorziening voor de kinderen. Dat konden we hier niet bieden en dat heeft ons de nek omgedaan.’

‘Avontuur heeft geld gekost’

Van Hal benadrukt dat de kwaliteit van de pannenkoeken goed was. ‘De mensen die kwamen eten, waren zeer tevreden en roemden de smaak. Dat maakt de teleurstelling alleen maar groter.’

Hoeveel het avontuur heeft gekost, wil hij niet zeggen. ‘Natuurlijk heeft het geld gekost. We hebben ook van alles geprobeerd om het tij te keren zoals tal van acties. Het is vooral jammer van alle energie die we erin hebben gestoken. Zo zie je maar weer: niet alles wat je aanraakt, verandert in goud.’

Gratis nieuwsbrief Snackkoerier

Altijd op de hoogte zijn van het laatste fastfoodnieuws? Geef u dan snel op voor onze gratis nieuwsbrief; zo’n 3.000 fastfoodprofessionals gingen u al voor! Meld u hier aan

Reageer op dit artikel