nieuws

Cafetaria looft ‘smakelijke beloning’ uit voor tip naar vandalen

Fastfood 4

Eigenaar van cafetaria De Spoorhut in Soest heeft camerabeelden van twee vandalen die op zaterdag 17 juli vernielingen aanrichtten bij zijn zaak, op Facebook gezet. ‘De schade was groot’, aldus Pedro Rötscheid.

Cafetaria looft ‘smakelijke beloning’ uit voor tip naar vandalen
Pedro Rötscheid plaatste beelden van de vandalen eerst onherkenbaar in beeld.

Twee jongeren vernielden terrasmeubilair en gooiden ruiten in. De schade betrof zo’n 1000 euro. ‘De vervolgschade was ook groot’, zegt Rötscheid. ‘Zondag was natuurlijk een topdag maar ik kon pas twee uur later openen, omdat het terras vol met glas lag.’

Anoniem telefoontje

De daders hebben zich op vrijdag 22 juli nog niet gemeld. ‘Ik heb een anoniem telefoontje gekregen waarin twee namen werden genoemd’, vertelt Rötscheid. ‘Die heb ik doorgegeven aan de politie. Wellicht dat de daders onder invloed waren, maar je wordt dan toch een keer nuchter wakker? Ik begrijp niet dat je dan geen contact opneemt en je excuses aanbiedt. Dan kunnen we erover praten en tot een passende oplossing komen.’

Beelden

‘Dit zijn de heren, nu nog onherkenbaar’, schreef eigenaar Rötscheid op 17 juli op Facebook. ‘Ik geef jullie tot 11.00 uur de tijd om deze zaak op te lossen. Daarna gaan de herkenbare beelden online’, zo meldt hij richting de vernielers van zijn zaak.

‘Smakelijke beloning’

KnipselDe eigenaar voegt op 18 juli de daad bij het woord en zet beelden van de daders – goed zichtbaar in beeld – online.  ‘Ik gaf de daders een dag de zichzelf te melden. Omdat ze zich niet bekend maakten, heb ik herkenbare camerabeelden van het tweetal op Facebook gezet’, zet hij bij het bericht.

Smakelijke beloning

Voor de gouden tip die leidt naar de vandalen, zegt de eigenaar een ‘smakelijke beloning’ te hebben.

Reageer op dit artikel