nieuws

Cafetariahouder klaar met gedoe om gokautomaten

Fastfood 1

Cafetariahouder Christ van Riemsdijk is klaar met de gemeente Goirle na het getouwtrek om gokautomaten in zijn zaak. De cafetariahouder zegt om die reden nu te verhuizen naar Tilburg.

Cafetariahouder klaar met gedoe om gokautomaten

De cafetariahouder vertelt aan het Brabants Dagblad dat zijn Het Bergske al zestien jaar prima draait. Maar als ondernemer voelt hij zich niet serieus genomen in Goirle waar hij al 25 jaar woont. Dus vertrekt hij naar Tilburg. Dit na veel gedoe om de gokautomaten in zijn zaak. Jarenlang had Van Riemsdijk twee speelautomaten in zijn zijn zaak. Vier jaar geleden kreeg hij echter een schrijven dat de vergunning onterecht was verleend, omdat volgens de wet op de Kansspelen geen gokautomaten in zijn cafetaria zijn toegestaan.

Verhuizing

Meermalen overleg volgde, maar beide partijen slaagden er niet in om nader tot elkaar te komen, met als uiteindelijk gevolg dat Van Riemsdijk een dwangsom van de gemeente ontving. ‘Zo ga je niet met elkaar om’, besluit hij.

De gemeentewoordvoerder noemt het tegenover de Brabantse krant ‘heel jammer’. ‘Maar het lukte niet om het met elkaar eens te worden.’

Reageer op dit artikel