nieuws

Lenie stopt noodgedwongen met Kruimeltje

Fastfood 54

De bekende cafetaria Kruimeltje in Leeuwarden zit voorlopig dicht. Op tweede pinksterdag sloot uitbaatster Lenie Vrieswijk voor de laatste keer de deur.

Lenie stopt noodgedwongen met Kruimeltje
Lenie Vrieswijk slaat voor de laatste maal de kassa van Kruimeltje aan. (Foto: Anne van der Woude).

De reden van de sluiting is tragisch. Vrieswijk (55) kan vanwege een operatie aan haar hand niet verder. ‘Ik kan niks meer. Niet meer bakken, niks’, aldus de aangeslagen eigenaresse.

Carpaal Tunnel Syndroom

Vier maanden geleden ging Vrieswijk voor een relatief simpele ingreep aan haar hand naar het ziekenhuis. (Carpaal Tunnel Syndroom – red.) Na die operatie bleek dat een belangrijk deel van haar zenuwstelsel in de linkerarm niet meer op gang kwam.

‘Sindsdien kan ik er letterlijk niets meer mee. Dat nieuws heeft me heel wat tranen gekost. Kruimeltje was mijn leven.’ Van een medische misser wil Vrieswijk niet spreken. ‘Volgens de artsen is dit een mogelijk gevolg.’

Beste bezorgzaak

Vrieswijk zat met haar zaak, naar eigen zeggen, ‘in de slechtste wijk van Leeuwarden’. ‘Maar daar merkten wij verder niets van.’ De cafetaria was succesvol. In 2014 werd Kruimeltje nog uitgeroepen tot de Beste Cafetaria op Thuisbezorgd.nl.

De uitbaatster huurde het pand van de eigenaar van het naastgelegen café. Dat deed ze vijf jaar. Ze runde de kleine cafetaria samen met zoon Jan, ondersteund door dertien medewerkers.

De kans bestaat dat de eigenaar van het pand de cafetaria op een later moment weer verhuurt, onder dezelfde naam.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft ze niet. ‘Gelukkig heeft mijn man wel werk.’

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel