nieuws

Veiligheid in cafetaria blijft hot item

Fastfood 5

Cafetariahouders blijken minder bevreesd voor overval en inbraak, dan voor verduistering door medewerkers. Dat blijkt uit de eerste Ronde Tafel-conferentie van Snackkoerier.

Veiligheid in cafetaria blijft hot item
Ondernemer Syl Lammers doceert. Collega's Jolanda Roke (rechts) en Robbert de Veen luisteren. (Foto: Koos Groenewold)

Snackkoerier zette een vijftal gerenommeerde cafetariahouders aan tafel bij ’t Pakhuis in De Klomp. Zij discussiëerden over een drietal hete hangijzers, waarvan veiligheid het eerste was.

Overvalcijfers

Hoewel de meest recente criminaliteitscijfers licht beterschap vertonen, worden cafetariabedrijven nog vrijwel dagelijks slachtoffer van inbraak of overval.

Alleen al als het gaat om overvallen werden in de maand maart cafetaria’s in Deest, Blerick, Hengelo, Enschede, Ugchelen, Apeldoorn, Tiel, Enschede, Amsterdam, Venlo, Beverwijk, Schiedam en Lelystad getroffen door geweld.

Camerabewaking

Camera’s, afroomboxen en het bannen van contant geld worden door de ondernemers genoemd als belangrijkste optie’s om het geweldsrisico te verkleinen.

Opmerkelijk is dat ondernemers het risico op interne verduistering, dus door personeel, noemen als een mogelijk groter risico om slachtoffer te worden van diefstal.

Vernieuwd

Het complete verhaal over veiligheid in de cafetaria, inclusief het ooggetuigeverhaal van een recent overvallen cafetariahoudster, leest u in de compleet vernieuwde Snackkoerier. Vanaf 8 april bij abonnees in de bus.

Zie hier een clip met cafetariahouder Syl Lammers, die er alles aan doet de veiligheid in en om zijn zaak te vergroten.

Reageer op dit artikel